În atenția Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului!

Conform ORDINULUI nr 1416 din 21.09.2018 cu privire la aprobarea programului de desfășurare a sesiunii de examene, eliberarea certificatelor gimnaziale este planificată pentru perioada 26 iunie – 02 iulie 2019.

Atragem atenția Dvs la faptul că eliberarea actelor de studii poate fi efectuată doar după finalizarea introducerii datelor în Baza de Date de către instituțiile de învățământ din subordine.

Astfel, procedura / algoritmul este următorul:

  1. Verificarea finalizării introducerii datelor corecte și complete a notelor și informației generale despre absolvenți; verificarea denumirii corecte a Instituției de învățământ. Vor fi tipărite acte de studii doar pentru absolvenții marcați cu opțiunea „Bun pentru tipar”. Toată responsabilitatea pentru corectitudinea datelor aparține directorilor instituțiilor de învățământ. Retiparul diplomelor completate greșit se efectuează cu plată, conform nomenclatorului aprobat de MECC (vezi aici).
  1. Notificarea CTICE despre finalizarea introducerii datelor și programarea la procedura de eliberare a actelor de studii.
  2. Prezentarea la CTICE la data și ora programată a persoanei împuternicite, cu ștampila OLSDÎ, pentru aprobarea listelor cu absolvenții gimnaziilor pentru tiparul actelor.

Durata tiparului actelor de studii va fi de la 1,5 ore până la 3 – 4 ore, în dependență de numărul de absolvenți din raionul / municipiul dat.

Apelul repetat pentru eliberarea certificatelor gimnaziale poate fi inițiat după data de 9 iulie 2019 (din motivul eliberării diplomelor de BAC).

 

Sursa: CTICE.MD